Please enable JavaScript

Новини

XVI Фестивал на театралното изкуство премина успешно

/ Антон Николов /

XVI Фестивал на читалищното театрално изкуство, който се проведе на 11-ти и 12-ти май 2019 година на сцената на Народно читалище „Славянска беседа – 1880“, приключи успешно. Малките актьори от школа МАМОТО се изявиха блестящо със своето общо представяне в „Етюди: Първи стъпки към мечтите“.

Журито на фестивала бе с председател професор Елена Баева - основател на Театрален колеж "Любен Гройс" в град София и оценяваше режисьорско решение и драматургичен текст, актьорско изпълнение, гласово-говорни качества, сценично присъствие и поведение в театралната среда.

На 13 май 2019-та година в театър „Сълза и смях“ бе награждаването на участниците. И ние от школа МАМОТО получихме две награди – грамота за цялостно участие и такава за актьорско отличие в лицето на 13-годишния Ейдриян Шефкет Веябов. Тези грамоти ни мотивират за бъдещите ни представяния на фестивални състезания, вярвайки, че отличията ни тепърва ще се увеличават все повече. Защото талантливите деца и упоритият труд се награждават заслужено!