Please enable JavaScript

Медиите за нас

Антон Николов пред БНР: На сцената и в живота няма малки роли

/ Антон Николов /

"Съчетава ли се актьорската професия с лидерството? Каква е разликата между актьор и образ? И когато работим с деца какво им даваме и какво вземаме от тях?
По темата в ефира на Радио София говориха актьорите Антон Николов и Йоана Цекова.

По думите на Йоана Цекова много е важно поведението на преподавателя, понеже децата го възприемат като лидер и копират всичко. Тя допълни, че търпението е основното, което трябва да имаме, когато работим с деца и, че тя самата се учи от тях също толкова, колкото те се учат от нея.

По думите на Антон Николов един преподавател дава знания, но взема любов. "Едно дете, когато дойде и те прегърне и ти каже, че те обича е безкрайно безценно", добави той.

Разликата, по думите на Цекова, в това дали преподаваш на по-големи или на по-малки е голяма. Малките възприемат всичко като игра, докато големите търсят някакъв смисъл в изкуството.

Николов допълни думите на Цекова като каза, че за момента не би преподавал на възрастни. "На мен ми се иска да даваме път на младите, да им показваме правилната посока, правилния път, за да могат да се изграждат като личности", заяви актьорът.

Според него, изключително важно е да бъдат възпитавани мислещи поколения, които да могат да вземат самостоятелни решения, да се фокусират върху своите мечти и да бъдат една добра основа за обществото. Той заключи, че актьорското майсторство помага на децата да се освободят от техните предразсъдъци, за да могат да се изразяват свободно във всяка една сфера."

Повече подробности от разговора чуйте в звуковия файл тук.

Източник: БНР