Please enable JavaScript

Новини

Участието на МАМОТО на Фестивала „Арлекин“

/ Антон Николов /

Фестивалът „Арлекин“ е Международен детско-юношески театрален фестивал, който в момента е в разгара си за своето 7-мо поредно издание в град Перник /9-12 юни/. Уилям Шекспир, Чехов, Джани Родари, Бранислав Нушич, Станислав Стратиев са само част от авторите, чиито творби оживяват чрез играта на младите актьори от цялата страна. На 7 различни места в града - на открито и закрито, от сутрин до вечер, се играе театър. Програмата включва 22 спектакъла и е ориентирана така, че да обхваща всички възрастови групи. 16 театрални формации от София, Перник, Благоевград, Пазарджик, Банкя, Враца и Гоце Делчев показват пред публиката своето изкуство. А както ви информирахме тук и в профилите ни в социалните мрежи, МАМОТО също е част от това трепетно театрално събитие.

И тъй като по програма представянето (с цели две пиеси) на ученици от школа МАМОТО бе вчера /11 юни 2021/, днес ние с гордост съобщаваме за повече от успешната им игра на сцена!

Поради дъждовното време пиесите се играха не на сцената на лятното кино в Перник, както бе планирано, а на голямата сцена на ЦПЛР Общински Детски Комплекс-Перник, която приятно ни впечатли с размерите и интериора си.

Първата представена пиеса от наши ученици бе „Госпожа Министершата“ по Бранислав Нушич, която е с продължителност цели час и четиредесет минути, изпълнена както с много текст и действие, така и с вълнуващи емоции. И макар сложността на пиесата, порасналите ни вече деца се справиха отлично, доказвайки, че са овладели театрални умения и сценично поведение на професионално ниво! Предаваме с гордост най-искрените си поздравления на всички участници!
А те са именно:
Вероника Чогулянска в главната роля на Министершата Живка; Бояна Милева – като прислужницата Анка; Габриела Каравачева – в ролята на леля Савка; Дейвид Георгиев - д-р Нинкович; Ейдриян Веябов – емблематичният служител в министерството Перо; Елизабет Стефанова – в мъжката роля на Йово Попарсин; Ивайло Христозов – с впечатляващо представяне в ролята на сина Рако; Константин Колев – с блестяща игра в ролята на зета Чедо; Матю Стефанов – търговецът на едър и дребен рогат добитък Ристо Тодорович; Памела Васева – дъщерята Дара; Ралица Николова – учителката Соя; Стойна Христова – в мъжката роля на свако Панто и Матей Георгиев – показващ открояваща роля на вуйчо Васо.
Поздравления!

Втората пиеса на наши ученици бе не по-малко известната и емблематична постановка „Римска баня“ по българския автор Станислав Стратиев, с чиято игра всички малки и по-големи актьори успяха искрено да разсмеят и силно да впечатлят с актьорски способности цялата публика в залата.
Бурни адмирации си заслужиха най-достойно всички участници:
Васил Николов – с главна роля на Иван Антонов; Андрея Гарибова – с две роли, съответно на водещ предаване и спасител Георгиев; Антония Антонова – със впечатляваща роля на таксиметрова колонка/диспечер; Валери Петрова – морски спасител; Ема Тричкова – в мъжката роля на професор Ананиев; Калина Кирилова – професор; Камелия Караначева – режисьор; Снежана Пенчева – в ролята на Марта; Ивана Тодорова – Цеков, нелегален износител на антики; Огняна Димитрова – Марта; Слава Ралчева – активиста Гечев и Калин Илиев – в ролята на Диамандиев.
Огромно Браво за всички актьори!

Ако желаете да гледате отново техните блестящи игри или ако сте пропуснали представянето в Перник, то имате възможност да сте част от публиката на Фестивал на театралното изкуство в град София, на легендарната сцена на театър „Сълза и смях“, камерна зала. Адресът е добре познат – бул. „Георги Раковски“ 127, а датите са:
- 26 юни 2021 (събота) – пиесата „Госпожа Министершата“
- 27 юни 2021 (неделя) – пиесата „Римска баня“

За да сте в час с всички подробности, новини и предстоящи събития на школа МАМОТО, следвайте ни и в социалните мрежи:

-      Фейсбук:
https://www.facebook.com/Mamoto.bg

-      Инстаграм:
https://www.instagram.com/mamoto_academy/

 

 П.С. И не на последно място искаме да изкажем своите адмирации и огромна благодарност на организаторите на фестивала. Показват истинска професионална организация и най-топло гостоприемство! Благодарим!